luk

Малко хора си дават сметка колко всъщност е полезен печеният лук. Пресният лук, в съчетание с мед, често се използва като домашно средство при бронхит, като облекчава кашлицата и пристъпите. Сокът от лук може да се използва при болки в ушите, а също така се втрива в стъпалата, за да свали температурата.

Обикновено е достатъчно да приемате луков чай за 2-3 дни. Според думите на Рудолф Бройс, известен австрийски застъпник на алтернативната медицина, този чай е подходящ при сърдечна и бронхиална астма. Добре е да се пие без добавяне на захар.

Луковият чай съдейства и за детоксикация и общо укрепване на тялото, като оказва благоприятно влияние върху здравето. Много хора предпочитат витамини и добавки, но малцина знаят за предимствата на печения лук. При топлинна обработка неговите качества не се губят, а дори се засилват! Ако усещате болка, може да сложите топла, изпечена глава лук върху засегнатото място за около 20 минути – обикновено облекчението идва бързо.

Печеният лук е чудесна добавка към менюто на хора с диабет, поради което често се препоръчва от специалисти. Може да се сервира като гарнитура, но най-ефективен е, ако се консумира на празен стомах.

Още след седмица може да усетите ефекта от приема на печен лук, благодарение на съдържащите се в него сяра и желязо. Той спомага за понижаване на кръвната захар и подкрепя работата на панкреаса и черния дроб. Освен това помага за прочистване на кръвоносните съдове и премахване на ненужни натрупвания. При печене във фурна, лукът отделя етерични масла, които му придават характерния вкус и аромат.

Понякога най-обикновените неща като печения лук могат да се окажат изненадващо полезни за здравето. Добре е да ги включим в ежедневието си.

Кратко обобщение: Дори обикновеният печен лук може да се окаже полезен помощник в грижата за здравето. Малките навици често дават най-добри резултати.

Каква е вашата реакция за статията?

Доволен
0
Щастлив
1
Харесва ми
0
Не съм сигурен
0
Не ми харесва
0

Може би ще имате интерес и към тази статия :

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *