Филип изненадващо сподели голяма тайна за Бачорски и каза какво се случва зад кулисите на „Хелс Китчън“

В ослепителните светлини на кухнята в Hell’s Kitchen България, напрежението е високо, но участниците все пак намират време за забавление и разглеждане на случващото се зад кулисите.
Цвети от предходния сезон и Филип от настоящия „златен“ формат разказват интересни истории от кулинарните сражения, които остават извън обхвата на камерите.
Кулинария и автомобили – неочаквано съчетание
Въпреки стреса и динамиката на готварските дуели, Филип открива сходства между готвенето и своето хоби – колите.
„Шеф Ангелов е фен на автомобилите, което ме накара да се замисля – каква е тяхната връзка с кулинарията? Отговорът ми дойде неочаквано – малко сол може да преобърне вкуса на ястието, подобно на това как една секунда може да определи изхода на състезание. Осъзнах колко е важно да си безгрешен в кухнята.“
С усмивка разказва, че вече е „крал на палачинките“ и че е усъвършенствал приготвянето на гювече.
Забавни моменти и „Синдром на Стокхолм“
Филип често прави небрежни коментари за своя колега Бачорски:
„Първоначално беше объркан, но скоро попадна под влиянието на „Синдрома на Стокхолм“ – отвлечен е и ще остане до края!“
Той също така привлича вниманието на Петя Буюклиева, като следва просто правило за успешен брак: „Мъжът трябва да е или прав, или щастлив“.
„Жените трябва не само да се разбират, но и да се обичат – така той лесно намира общ език с дамите.“
Според източници от закулисието, Бачорски всяка сутрин изненадва дамите в шоуто с роза, като за Петя винаги има три.
Любов и кулинария – връзката между Цвети и Патрицио
Цвети от Враца, една от фаворитките на шеф Ангелов от минали сезони, споделя, че готвенето е основа на връзката й с Патрицио:
„Познанството ни започна чрез храната. Любовта ни се зароди от ризото, което научих да правя в Hell’s Kitchen по време на мастър клас.“
Тя добавя, че Патрицио, който в момента участва в шоуто, би трябвало да е по-уверен:
„Той е изключително вежлив и добър, но това му пречи в кухнята. Необходимо е да бъде по-решителен и да умее да дава нареждания. Казах му, че за да се справи в „Кухнята на Ада“, трябва да показва лидерски умения.“
Критики и оценки от участниците
Цвети не се колебае да изрази мнението си за другите участници:
„Едуард е талантлив готвач, но не владее добре отношенията си. Общува грубо с останалите и често вдига тон. Тоби, от друга страна, демонстрира елегантност и умения, докато Едуард беше три пъти с оранжева престилка.“
Филип и философията на готвенето
Филип завършва с размисли за енергията в готвенето:
„Невъзможно е да спечелиш в такова предаване, ако не можеш да работиш в екип. В крайна сметка, екипът решава кой остава и кой си тръгва. Всичко започва от молекулата – ако някой готви за нас, трябва да е положително настроен. Ако ястието е без сол, можеш да го подправиш, но ако храната е преосолена с отрицателна енергия, това вече е проблем.“
