Изчезват мигновено от масата! Толкова сполучлива рецепта за кюфтета от тиквички, която не може да се опише с думи

Кюфтета с тиквички
Необходими продукти за кюфтетата с тиквички:
1 тиквичка, 2 картофа, 1 морков, 100 г кашкавал, 1 връзка зелен лук,
2 яйца, сол и черен пипер, 1 скилидка чесън, 2 супени лъжици грис.
За соса са нужни:
2 супени лъжици заквасена сметана, 2 супени лъжици майонеза, 2 супени лъжици пушен червен пипер, 2 чаени лъжички сушен чесън.
Стъпки за приготвяне на кюфтетата с тиквички:
Първо настържете тиквичката на ренде, след което я изстискайте добре, за да се отстрани излишната вода. Обелете картофите, настържете ги по-едро и също ги прецедете. Сложете ги в отделна купа.
Морковът се настъргва фино и се смесва с тиквичката и картофите, които вече са изцедени.
Кашкавалът се настъргва на едро ренде. Зеленият лук се нарязва на ситно и се добавя към останалите зеленчуци. Прибавете разбитите яйца, сол, черен пипер и гриса към сместа.
Нарежете чесъна много ситно и го добавете към останалите продукти. Разбъркайте всичко, докато сместа стане хомогенна. Покрийте купата с фолио и оставете да престои около 20 минути, за да попие грисът влагата. Загрейте малко олио в тиган. От сместа оформете кюфтета и ги подредете в тава.
Всяко кюфте се запържва на умерен огън за 3-4 минути от всяка страна. След това ги прехвърлете в тава и изпечете във фурна, загрята на 180 градуса, за около 20 минути. Междувременно пригответе соса, като смесите заквасената сметана, майонезата, пушения червен пипер и сушения чесън. Разбъркайте до гладка смес.
Тази рецепта е много практична и лесно може да се променя според наличните продукти. Сосът придава завършен вкус на зеленчуковите кюфтета.
Винаги е полезно да имате под ръка подобна рецепта – лесна, гъвкава и подходяща за различни случаи.
