Вкусно и Лесно Рецепта за Пилешко Филе с Гъбен Сос

Пилешкото филе е вечен любимец на масата, но когато го съчетаем със гъбения сос, се получава удивително вкусно ястие, което ще разчупи монотонията на ежедневната храна. Тази рецепта за пилешко филе с гъбен сос не само че е изключително вкусна, но и лесна за приготвяне. В следващите редове ще ви покажем как да създадете този великолепен обяд или вечеря, който ще покори всички вкусови рецептори.

Съставки за Пилешко Филе с Гъбен Сос:

  • 4 броя пилешки филета
  • 250 грама гъби (шампиньони или друг вид според предпочитанията ви)
  • 2 скилидки чесън, ситно нарязани
  • 1/2 чаша бяло вино
  • 1 глава лук ситно нарязана
  • 1 чаша пилешки бульон
  • 1/2 чаша прясно мляко
  • 2 супени лъжици зехтин
  • 2 супени лъжици масло
  • 1 супена лъжица брашно
  • Сол и черен пипер на вкус
  • Прясно нарязан магданоз за украса

Инструкции за Приготвяне:

  1. Подготовка на Пилешкото Филе: Започнете с измиване и подсушаване на пилешките филета. След това ги подправете със сол и черен пипер.
  2. Пържене на Пилешкото Филе: В голяма тиган с незалепващо покритие загрейте зехтина и 1 супена лъжица масло на средно висока температура. Пържете пилешките филета за около 4-5 минути от всяка страна, докато станат златисто кафяви и вече не са розови в средата. Извадете ги от тигана и сложете на страна.
  3. Приготвяне на Гъбения Сос: В същия тиган, добавете останалото масло и лука. Задушете лука до мекота за около 3 минути. Добавете чесъна и гъбите, и гответе за още 5-7 минути, докато гъбите започнат да пускат течност и станат меки.
  4. Подправяне: Сложете сол и пипер на вкус. Прибавете брашното и го разбъркайте добре, за да се разпредели равномерно в сместа. Налейте бялото вино и го оставете да кипи за около 2-3 минути, за да се изпари алкохола. След това прибавете пилешкия бульон и прясното мляко. Разбъркайте сместа и нека киснат на слаб огън, докато сосът се сгъсти, което отнема около 10 минути.
  5. Добавяне на Пилешкото Филе: Върнете пилешките филета обратно в тигана с гъбения сос и продължете готвенето за още 5 минути, докато пилешкото филе се загрее и изпече напълно.
  6. Сервиране: Поднесете пилешкото филе с гъбен сос върху топъл съд, поръсено с пресен нарязан магданоз за украса.

Тази рецепта за пилешко филе с гъбен сос е перфектният начин да изненадате семейството или гостите с изискано и вкусно ястие. Гъбеният сос придава на пилешкото филе богат и наситен вкус, а приготвянето му е доста лесно. Потопете се в удоволствието на вкуса и се насладете на този вкусен обяд или вечеря, който ще ви накара да се чувствате като гурме готвачи.

Каква е вашата реакция за статията?

Доволен
1
Щастлив
0
Харесва ми
2
Не съм сигурен
0
Не ми харесва
0

Може би ще имате интерес и към тази статия :

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *