Вкусно и Лесно: Рецепта за Пилешко Филе с Гъбен Сос
Пилешкото филе е вечен любимец на масата, но когато го съчетаем със гъбения сос, се получава удивително вкусно ястие, което ще разчупи монотонията на ежедневната храна. Тази рецепта за пилешко филе с гъбен сос не само че е изключително вкусна, но и лесна за приготвяне. В следващите редове ще ви покажем как да създадете този великолепен обяд или вечеря, който ще покори всички вкусови рецептори.
Съставки за Пилешко Филе с Гъбен Сос:
- 4 броя пилешки филета
- 250 грама гъби (шампиньони или друг вид според предпочитанията ви)
- 2 скилидки чесън, ситно нарязани
- 1/2 чаша бяло вино
- 1 глава лук ситно нарязана
- 1 чаша пилешки бульон
- 1/2 чаша прясно мляко
- 2 супени лъжици зехтин
- 2 супени лъжици масло
- 1 супена лъжица брашно
- Сол и черен пипер на вкус
- Прясно нарязан магданоз за украса
Инструкции за Приготвяне:
- Подготовка на Пилешкото Филе: Започнете с измиване и подсушаване на пилешките филета. След това ги подправете със сол и черен пипер.
- Пържене на Пилешкото Филе: В голяма тиган с незалепващо покритие загрейте зехтина и 1 супена лъжица масло на средно висока температура. Пържете пилешките филета за около 4-5 минути от всяка страна, докато станат златисто кафяви и вече не са розови в средата. Извадете ги от тигана и сложете на страна.
- Приготвяне на Гъбения Сос: В същия тиган, добавете останалото масло и лука. Задушете лука до мекота за около 3 минути. Добавете чесъна и гъбите, и гответе за още 5-7 минути, докато гъбите започнат да пускат течност и станат меки.
- Подправяне: Сложете сол и пипер на вкус. Прибавете брашното и го разбъркайте добре, за да се разпредели равномерно в сместа. Налейте бялото вино и го оставете да кипи за около 2-3 минути, за да се изпари алкохола. След това прибавете пилешкия бульон и прясното мляко. Разбъркайте сместа и нека киснат на слаб огън, докато сосът се сгъсти, което отнема около 10 минути.
- Добавяне на Пилешкото Филе: Върнете пилешките филета обратно в тигана с гъбения сос и продължете готвенето за още 5 минути, докато пилешкото филе се загрее и изпече напълно.
- Сервиране: Поднесете пилешкото филе с гъбен сос върху топъл съд, поръсено с пресен нарязан магданоз за украса.
Тази рецепта за пилешко филе с гъбен сос е перфектният начин да изненадате семейството или гостите с изискано и вкусно ястие. Гъбеният сос придава на пилешкото филе богат и наситен вкус, а приготвянето му е доста лесно. Потопете се в удоволствието на вкуса и се насладете на този вкусен обяд или вечеря, който ще ви накара да се чувствате като гурме готвачи.